Poslovno/tehnološki dan

Trevor LaFleche, Senior Research Analyst, Financial Insights, EMEA

Trevor LaFleche je viši analitičar za Financial Insights European Banking, koja pokriva sve korporativne i veleprodajne financijske proizvode i temeljna tehnološka rješenja u Europi, Bliskom Istoku i Africi. Sa više od 12 godina iskustva u financijskim uslugama i tehnološkoj industriji u Belgiji, Kanadi i Velikoj Britaniji, LaFlecheova ekspertiza proteže se od kapitalnih tržišta do transformacija sustava, kao i rizničnih sustava i trgovačkih usluga koje utječu na današnje bankarstvo u Europi.

Pruža strateške savjete i potporu za brojna pitanja oko integracije financijskog opskrbnog lanca, razvoja sustava i povezane tržišne dinamike. Prije nego što se pridružio Financial Insights, LaFleche je bio direktor marketinga SunGard Systems za EMEA regiju, gdje je razvijao poslovne strategije na temelju intenzivnih istraživanja dinamike tržišta i kompetitivnih pritisaka. Prethodno je bio zadužen za marketing ključnih proizvoda i strategija s vodećim bankarskim dobavljačima Misys i Temenos, ali i ostalima iz industrije nakon početka njegove karijere u komunikacijskim/transakcijskim mrežnim uslugama S.W.I.F.T.


Sanjay Bavisi
, EC-Council, President


Sanjay Bavisi, suosnivač je i predsjednik EC-Councila, osnovanog nakon nemilog događaja „9/11“ koji je značajno intenzivirao pitanja nacionalne sigurnosti i sigurnosti općenito. Sanjay je promotor i arhitekt sigurnosti, te se rado odaziva pozivima na konferencije koje se bave pitanjima kreiranja institucionalnih i korporativnih sigurnosnih pravila i postupaka.  Područja njegove stručnosti jesu etično hakiranje, osiguranje informacija i računalna forenzika.

Njegov auditorij jesu izvršni direktori mnogih multinacionalnih tvrtki od kojih izdvajamo:  Dow Jones, Lloyd’s, Merrill Lynch, Microsoft, Shell, HSBC, Hewlett Packard, IBM, Standard Chartered, American Express, MCIS – Zurich, Schipol Airport Authority, KPMG, Deloitte Consulting, Trend Micro, IDC, S.E.A. Insurance, Sara Lee Philippines, American Express Bank Philippines, Makati City Hall, Philippine Airlines, Royal Australian Air Force, Government of Zhuhai, China Mobile, A&T Solutions...

Od mnoštva konferencija koje su pokrivali teme etičnog hakiranja, a gdje je Sanjay bio speaker ili keynote speaker izdvojili bismo Hacker Halted Japan, Keynote Hackers Panel, Secure World DC, ITWeb Security Summit, Techno Security/Hacker Halted USA 2008, MEITSEC, SX2008.

Mediji s kojima je surađivao: The Herald Tribune, The Wall Street Journal, The Gazette, The Economic Times,  ABC News, USA Today...


Boris Žitnik
,
IDC Adriatics, izvršni direktor i glavni analitičar

Boris Žitnik u 1996. godini, utemeljujući tvrtku OMNIAconsult, započinje istraživanje ICT tržišta u Hrvatskoj. Ugovorno vezan za IDC, do sada je pripremio četrdesetak redovitih godišnjih i kvartalnih izvještaja o pojedinim segmentima ICT tržišta Hrvatske i Slovenije i radio na čitavom nizu posebno naručenih istraživačkih projekata. Od listopada 2001. direktor je novouspostavljene IDC-ove podružnice u Hrvatskoj. Magistar Žitnik diplomirao je na Fakultetu za vanjsku trgovinu i magistrirao poslovno upravljanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao asistent na Fakultetu za vanjsku trgovinu, kao direktor sektora u Državnom zavodu za makroekonomske analize i prognoze te na mjestu pročelnika u Gospodarskoj upravi Ministarstva vanjskih poslova.


Robert Petrunić
, Algebra


Radi kao predavač i konzultant u učilištu Algebra. Certificirani je trainer (Microsoft) od 2002., a sigurnost je područje kojim se intenzivno bavi od 2004. Redoviti je predavač na Microsoft konferencijama, a o uspješnosti predavanja govori broj ljudi koji dolaze na njih. Do sad je napravio desetak custom seminara koji su privukli veliki broj polaznika. Jedan od primjera je jednodnevni seminar naziva "Upadi na mrežu i zaštita" za kojeg se svaki put kad se održavao tražilo mjesto više. Certificiran je za Etično Hakiranje (CEH), penetracijsko testiranje (LPT) i kao specijalist za informacijsku sigurnost (CISSP)
. Od ljeta ove godine Microsoft ga je počastio titulom MVP (Most Valuable Professional) for Enterprise Security.


Bojan Ždrnja, Infigo IS

Diplomirao 1998. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu,gdje se zapošljava pri Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija(ZESOI) kao stručni suradnik na projektima informacijske sigurnosti. Višegodišnji je suradnik časopisa Bug i Mrež@ gdje ima vlastitu kolumnu o računalnoj sigurnosti, a ujedno je i autor knjige "Što su i kako rade virusi" koju je izdao Sysprint. U 2005.
Bojan je postao jedan od članova SANS Internet Storm Centra (ISC), dijela SANS-a koji se bavi detektiranjem i analizom sigurnosnih problema te distribuiranjem tehničkih informacija. ISC je najcitiraniji izvor sigurnosnih informacija u svijetu. U 2007. bio je jedan od autora knjige "AVIEN Malware Defense Guide for the Enterprise", izdane od Syngressa, gdje je napisao poglavlje o analizi malicioznih programa. Bojan je također ko-autor SANS-ovog seminara 610: "Reverse-Engineering Malware". Bojan je zaposlen kao stariji konzultant za informacijsku sigurnost u tvrtki INFIGO IS, vodećoj tvrtki za informacijsku sigurnost u Hrvatskoj.


Dejan Grubić
, S&T Hrvatska, PS konzultant


Radi na implementaciji storage-a i virtualizacijskih tehnologija. Od samih početaka primjene virtualizacijskih tehnologija u Hrvatskoj aktivno sudjeluje u implementaciji i proučavanju funkcionalnosti istih s ciljem povećanja efikasnosti informacijskih sustava. Radio je na najznačajnijim i najkompleksnijim  VMware virtualizacijskim projektima u Hrvatskoj. Izuzetan stručnjak i dobitnik VMware nagrade „VMware Certified Professional of the year“ za 2008 godinu. Nositelj certifikata Microsoft Certified Professional (MCP), VMware Certified Professional (VCP), Novell Certified Linux Professional (NCLP), EMC CLARiiON Installation and Maintenance
.


Hrvoje Šegudović,
Infigo IS, stariji konzultant za informacijsku sigurnost


Hrvoje Šegudović diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1999. godine. Suosnivač je i stariji konzultant u tvrtki INFIGO IS vodećoj tvrtki za informacijsku sigurnost u Hrvatskoj. U zadnjih nekoliko godina svoju karijeru je razvijao u smjeru sustava za upravljanje informacijskom sigurnošću i kontinuitetom poslovanja. Autor je brojnih članaka i radova objavljenih u popularnim časopisima, sigurnosnim portalima, te domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim konferencijama.
Član je vodećih međunarodnih organizacija na području revizije informacijskih sustava i informacijske sigurnosti: ISACA i ISC2. Certificiran je za reviziju informacijskih sustava (CISA), a također i kao rukovoditelj za informacijsku sigurnost (CISM) te specijalist za informacijsku sigurnost (CISSP). Uz certifikaciju specijalista za informacijsku sigurnost, posjeduje i posebne koncentracije za sigurnosnu arhitekturu (CISSP-ISSAP) i upravljanje sigurnošću (CISSP-ISSMP).


Lajos Antal
Deloitte Advisory and Management Consulting Private Limited Company, Partner

Lajos je voditelj Deloitte Security and Privacy tima. Posjeduje više od 12 godina Big4 Security Consulting iskustva. Vodio je i sudjelovao na brojnim projektima IT sigurnosti, prvenstveno za FS klijente u Europi. Certificirani je revizor informacijskih sustava (Certified Information Systems Auditor, CISA). On i njegov tim usredotočeni su na sigurnost kritičnih, visoko osjetljivih sustava. Njegovi angažmani uključuju penetracijske testove, revizije usklađenosti sa sigurnosnim regulativama i odgovore na incidente.


Csaba Barta
Deloitte Advisory and Management Consulting Private Limited Company, Senior Consultant

Csaba je viši konzultant u Deloitteovom ERS odjelu specijaliziranom za sigurnost i privatnost, sa iskustvom u postavkama sigurnosti i nadzorom izvornog koda, testiranjem binarnog koda, internim i vanjskim penetracijskim testovima. Prethodno je dvije i pol godine radio za jednu od 'big 4' kompanija. U svojoj je karijeri Csaba sudjelovao u projektima razvoja softvera, pogotovo u razvoju sigurnosnih modula za internu aplikaciju ključnih klijenata koja nadzire prijave korisnika i korisnička prava. Tijekom svog rada stekao je široka i detaljna znanja o kriptologiji, sigurnim mrežnim protokolima, bežičnim tehnologijama (Wi-Fi, Bluetooth), dizajnu i implementaciji sigurnosnog softvera.


Prof.dr.sc. Mario Spremić, dipl. inž.
CGEIT, Ekonomski fakultet Zagreb

Prof. dr. sc. Mario Spremić, rođen 1970 u Dubrovniku, diplomirao je na matematičkom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, magistrirao na znanstvenom poslijediplomskom studiju 'Informatički management' na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2002. godine i doktorirao. Radio je u Ledu d.d. kao programer, sistem analitičar i voditelj projekata, a 2000. prelazi na Ekonomski fakultet Zagreb, gdje je na Katedri za informatiku trenutno izvanredni profesor i pročelnik. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu voditelj je FBA-CIO Akademije (program menadžerskog obrazovanja iz područja strateške primjene informatike u poslovanju) i voditelj je studija na engleskom jeziku (Bachelor Degree in Business, BDiB,).

Gostujući je profesor na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani i Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Područja njegovog istraživačkog, znanstvenog i nastavnog rada su informatički management, korporativno upravljanje informatikom, strateško povezivanje poslovanja i informatike, sigurnost i revizija informacijskih sustava, upravljanje informatičkim rizicima, projektima i ulaganjima, informatika i mjerenje poslovne izvrsnosti, i e-poslovanje. Metode kojima se koristi su CobiT, ITIL, ISO 27000, Risk IT, Val IT, Basel II, Sarbanes-Oxley, itd.

Do sada je kao autor ili koautor objavio 10 knjiga i preko 150 znanstvenih i stručnih radova s prestižnim referencama prije svega iz područja revizije informacijskih sustava, strategije informatike i korporativnog upravljanja informatikom. Aktivno je sudjelovao na preko 50 međunarodnih znanstvenih konferencija. Čest je gost predavač na europskim fakultetima ili međunarodnim ili domaćim znanstvenim i stručnim konferencijama.

Dobitnik je znanstvenih i stručnih nagrada. Nositelj je međunarodnog ISACA certifikata iz toga područja, CGEIT (Certificate in Governance of Enterprise IT).

Član je uglednih znanstvenih i stručnih asocijacija (ISACA, IIA), kao i uređivačkih i programskih odbora većeg broja međunarodnih znanstvenih konferencija i časopisa.

Kao međunarodno certificirani stručnjak iz područja upravljanja informatikom sudjelovao je u većem broju međunarodnih konzultantskih projekata iz područja korporativnog upravljanja informatikom i revizije informacijskih sustava za brojne kompanije u raznim industrijama (banke, osiguravajuća društva, hotelijerstvo, proizvodnja, javna uprava, ICT industrija). Do sada je proveo 20-ak većih revizija informacijskih sustava za kompanije u Hrvatskoj i Sloveniji.

Goran Peteh
Enterprise System Engineer, Cisco Systems, Inc.

Diplomirao 2000. godine na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu, upoznaje se sa networkingom kao instruktor na prvoj lokalnoj Cisco akademiji u Hrvatskoj pokrenutoj na Tehničkom Veleučilištu. Od 2002. godine postaje voditelj iste akademije koja osvaja nagradu za najbolju lokalnu akademiju u EMEA regiji, a u sklopu iste pokreće prvi Cisco Security trening program u regiji. U 2005. godini prelazi u Cisco Systems gdje je zadužen za Enterprise segment, deset najvećih hrvatskih kompanija, a posebno je specijaliziran za područje informacijske sigurnosti. Pomaže svojim korisnicima u zadovoljavanju PCI standarda, povezivanju poslovnih procesa i ulozi sigurnosti u njima, zaštiti aplikacija bez potrebe mjenjanja istih, implementaciji DDoS riješenja u svrhu osiguranja kontinuiteta i zaštite poslovanja, analizi sigurnosti mreže korištenjem monitoring alata sa ciljem čim bržeg otkrivanja i izoliranja problema. Specijalizirao se na području sigurnosti kroz Cisco i Ethical hacking školovanja.


Tehnološki dani

Ethical Hacking Workshop

Robert Petrunić
, Algebra


Radi kao predavač i konzultant u učilištu Algebra. Certificirani je trainer (Microsoft) od 2002., a sigurnost je područje kojim se intenzivno bavi od 2004. Redoviti je predavač na Microsoft konferencijama, a o uspješnosti predavanja govori broj ljudi koji dolaze na njih. Do sad je napravio desetak custom seminara koji su privukli veliki broj polaznika. Jedan od primjera je jednodnevni seminar naziva "Upadi na mrežu i zaštita" za kojeg se svaki put kad se održavao tražilo mjesto više. Od ljeta ove godine Microsoft ga je počastio titulom MVP (Most Valuable Professional) for Enterprise Security.
 
 
O konferenciji
O EC-Councilu
O Algebri
O Visokoj školi za primijenjeno računarstvo
O IDC-u
 
  HACKING vs. BUSINESS SECURITY konferencija    hacking.algebra.hr    hacking@algebra.hr    +385 1 2332 861
Organizacija: IDC Adriatics, Algebra Učilište, Visoka škola za primijenjeno računarstvo
www.idc-adriatics.com   www.algebra.hr   www.racunarstvo.hr